Ana SayfaAçıklamaUlaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı ve PTT Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Enver...

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı ve PTT Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Enver İskurt ile gerçekleştirdiğimiz görüşmeye dair açıklamız

26 Kasım 2019 Salı günü Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı ve PTT Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Enver İskurt ile gerçekleştirdiğimiz görüşmeye dair yazılı açıklamamız;

Bizler PTT taşeron işçilerinin dişiyle tırnağıyla kurduğu PTT-Sen ve PTT Kargo-Sen sendikaları olarak işçilerin sorunlarını çözebilecek her türlü yolun ilkelerimiz doğrultusunda takipçisi olacağımızın sözünü verdik. Bu sözümüzün getirdiği bir gereklilik olarak çeşitli bürokratik görüşmelerimizi de gerçekleştirmeye devam ediyoruz. Bu anlamda geçtiğimiz Salı günü Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Enver İskurt’la bir görüşme gerçekleştirdik. Her iki sendika yöneticilerimiz, avukatımız ve uzmanımızla görüşmeye katıldık. Daha önceden sizlerden gelen talepler doğrultusunda hazırlamış olduğumuz raporumuzun genişletilmiş halini Enver Bey’e sunduk.

Mücadele araçlarından birisi olan bu tarz görüşmeleri yapmakla birlikte sendikal anlayışımız gereği hiçbir zaman bu tarz görüşmelere bel bağlamadık. Gücümüzü her zaman işçi arkadaşlarımızdan aldık. Her iki sendikamızın toplam altı binden fazla üyesinden aldığımız güçle o görüşmeye katıldık. Görüşmenin verimliliği açısından en temel dört talebimiz olarak taşeron düzeninin kaldırılıp kadroya geçişlerin sağlanması, sözleşme sürelerinin kısalığından ötürü oluşan güvencesizlik sendikal faaliyetimizin önündeki engeller, hem iş yoğunluğunun fazlalığı hem de ücretlerimizin düşük olmasının yarattığı adaletsizlik ve taşeron işçiler üzerindeki baskı ve mobing konularını ısrarla dile getirdik. Bu temel taleplerimizle birlikte diğer sorunlarımızı da ayrıntılı bir şekilde raporumuzda anlattık. Merkezlerdeki yığılmalar ve sırtında koca koca çuvallarla dağıtıma çıkmak zorunda kalan arkadaşlarımızın halini anlatan fotoğraflar da ekledik raporumuza ve aslında Enver Bey’in de en çok o fotoğraflar dikkatini çekti. PTT bünyesinde birçok farklı statünün olmasıyla alakalı çalışmaları olacağını herkesi tek bir statüde toplamak istediklerini aktardı. Fakat bu statünün içeriği hakkında bir bilgi vermedi. Olumsuz herhangi bir durum yaşamadık görüşmede. Merkezlerde yaşanan durumu ve işçilerin halini de çok net ve güçlü bir şekilde ifade ettik. Yeni yönetimle birlikte sorunların çözümüne dair görüşeceğini iletti Enver Bey de. Kısıtlı zamanda gerçekleştirebildiğimiz Ankara ziyaretimizin en önemli kısmı Çankaya PDM’ye gerçekleştirdiğimiz ziyarettir. Bizleri karşılayan ağırlayan Ankara Çankaya PDM’de çalışan arkadaşlarımıza teşekkür ederiz. Bütün çabamız ülkenin dört bir yanındaki her bir taşeron işçi kardeşimiz içindir.

Umudumuz ne bakanlıkta ne PTT müdürlüğündedir. Bizim gücümüzün ve umudumuzun tek kaynağı örgütlülüğümüzdür. Kimsenin bizlere acımasıyla vicdanıyla değil kendi sağlam duruşumuzla çözüme ulaşacağımızın farkındayız. Tekrar ve tekrar tüm PTT taşeron çalışanlarını sadece bir e-devlet işlemiyle üye olmaya değil kendi sendikalarına sahip çıkmaya ve sahiplenmeye çağırıyoruz.

                                                                           PTT-SEN ve PTT KARGO-SEN

Most Popular