Ana SayfaAçıklamaDepremzedenin taşeronu memuru olmaz: Ayrımcılığa son ver PTT!

Depremzedenin taşeronu memuru olmaz: Ayrımcılığa son ver PTT!

Devlet yöneticilerinin açıklaması sonrası dün 11.02.2023 tarihinde memur ve İHS’li personele maaşları yatarken aynı kurumda aynı işi yapan PTT taşeron işçilerine herhangi bir maaş avans nakdi ödeme yapılmamıştır.

Böyle afet döneminde bile bu ayrımcılığın yapılıyor olması kabul edilir bir durum değildir. İlgili kurum ve birimlere çağrıda bulunuyoruz; Ulaştırma Bakanı’nın tabiriyle devletin millete yardım eli olan PTT işçileri afetin ilk gününden itibaren ellerinden gelen her şeyiyle memuruyla, işçisiyle her türlü yardımı ulaştırmaya, vatandaşa dokunmaya çalışırken böyle bir ayrımcılık hem çok yaralayıcı hem de vicdan dışıdır.

Bizler taşeron işçi olunca depremden daha mı az zarar görüyoruz ki hariç tutuluyoruz? Bizlerin evi barkı yıkılınca, yakınları toprağa verilince, aç susuz kalınca yaşananlar daha mı az önemli ve değerli oluyor? Aileleriyle birlikte biz taşeron işçilere uygulanan bu ayrımcılığı halkımız bilsin istiyor, PTT’nin tutumunu halkımızın takdirine bırakıyoruz.

Sorumluları derhal eşitlik ilkesine uymaya, yapılan ayrımcılığa son vermeye, PTT’nin ayrımsız şekilde işçilere tüm imkânlarını seferber etmeye çağırıyoruz.

Halkımızın başı sağ olsun.

Most Popular