Ana SayfaAçıklamaPTT'de taşeron saltanatını bitireceğiz

PTT’de taşeron saltanatını bitireceğiz

PTT A.Ş. bünyesinde çalışan 14 bini aşkın taşeron işçi için İstanbul Sirkeci PTT Başmüdürlüğü önünde, 120 gün direndiğimiz ve postacıların sorunlarını anlattığımız kaldırımda bir kez daha buluşuyoruz. 7 Ağustos Pazar günü saat 15.00’da basın açıklamamızı gerçekleştirmek üzere bir araya geleceğiz. Taşeron işçilerin sorunlarını ve PTT gerçeğini anlatmaktan asla vazgeçmeyeceğiz.

Bilindiği üzere taşeron işçiler ülke genelinde seslerini duyurmak ve sefalet sözleşmesine tepkilerini göstermek üzere iki günlük uyarı eylemleri gerçekleştirdi. İş durdurma eylemlerinin başladığı ilk gün olan 1 Ağustos tarihinde sendika yöneticilerimizden ve aynı zamanda PTT taşeron işçilerinden Süleyman Şen’e iş çıkışının verildiği söylendi. Yöneticimizin işine son verilmesine neden olan soruşturmada savunmasının alındığı günden bir gün önce (31 Temmuz) tarihinde çıkışının çoktan verilmiş olması PTT’nin yargısız infazla taşeron işçilerin kadro mücadelesinin önüne geçmek için her türlü hukuksuzluğu yapmaktan çekinmediğinin kanıtıdır.

Soruşturmanın gerekçesiyse sonucundan da vahim şekilde, Süleyman Şen’in sosyal medya hesabından Sultangazi bölgesinde dağıtım yapan bir taşeron işçinin esnaf tarafından kayıt altına alındığı görüntülerin paylaşılmasıdır. Bayıltıcı sıcakta kilolarca ağırlıkta çuvalı sırtlayıp insanüstü bir iş yükünün altında bırakılan bir işçinin görüntüsü bütün kamuoyunu rahatsız etti. PTT ise çözümü iş yükünü azaltmakta değil yöneticimizi ‘’İşverenin şeref ve namusuna dokunacak sözler sarf etmesi’’ anlamına gelen KOD 43 ile işten atmakta buldu! Her zaman söylüyoruz ve söylemeye devam edeceğiz: PTT işçisi köle değil, şerefiyle onuruyla yaşayan ve kurumun tüm yükünü sırtına almış binlerdir. Yöneticimizin görüntü üzerine yazdığı ‘’Arkadaş PTT’de yeniymiş 210 tane gönderiyle dağıtıma çıkarılmış. Esnaflardan birisi çekmiş deniyor. Video bana yeni ulaştı. Kurumda çalışanları köle mi zannediyorsunuz siz? Bu durum izaha muhtaçtır!’’ sözlerini sahipleniyoruz ve 14 bin kardeşimizin hepsini bir kez daha selamlıyoruz.

Tüm emek kamuoyunu ve basın emekçilerini basın açıklamamızda yanımızda görmek istiyoruz.

Most Popular